De ene pet is de andere niet...

Afgelopen weekend organiseerden de Arkansas Hogs, een team uit de American football-competitie, een persconferentie. Sportjournaliste Renee Gork zou hierover voor het radiostation KAKS, ook uit Arkansas, een verslag maken. Maar Gork maakte jammer genoeg de verkeerde pet-keuze.

Ze verscheen op de persconferentie met een pet van een concurrerend team op het hoofd, namelijk van de Florida Gators (zie kleine foto, met logo van de Gators). Gork heeft gestudeerd in Florida en had dat hoofddeksel nog binnen handbereik liggen.

Maar die pet had ze beter laten liggen. KAKS noemt zich maar al te graag hét radiostation van de Arkansas Hogs. Toen Gork, met Gators-pet, een vraag stelde aan Hogs-trainer Bobby Petrino (zie foto boven, met pet met Hogs-logo), was het antwoord: “En dat zal de laatste vraag zijn die ik beantwoord met die pet op uw hoofd”. Bijkomend detail: de Hogs hadden recent nog verloren van de Gators.

Gork zag haar fout in en verdedigde zich met te zeggen dat “het heel erg regende en ze het eerste wat ze kon vastpakken op haar hoofd had gezet”. Achteraf stuurde ze ook een brief met verontschuldigingen naar coach Petrino.

Maar het baatte niet: Gork werd op staande voet ontslagen. KAKS-manager Dan Storrs verdedigde de beslissing als volgt: “Dit radiostation is een station voor de Hogs-supporter. We zijn erg gefocust en steunen die ploeg voor honderd procent.”

lees ook