Moslimexecutieve wil radio en tv maken

Als het van de Moslimexecutieve afhangt, zendt de VRT vanaf 2011 radio- en tv-programma's door en voor moslims uit. Dat schrijft de krant De Morgen woensdag.

De Moslimexecutieve wil erkend worden om uitzendingen door derden te mogen maken. De Vlaamse overheid subsidieert uitzendingen van "derdenprogramma's" van zes organisaties (een katholieke, een vrijzinnige, een orthodoxe, een protestantse, een joodse en de Gezinsbond).

Minister van Media Ingrid Lieten (SP.A) wil een oproep uitschrijven om nieuwe kandidaten voor de derdenuitzendingen te vinden. In 2010 subsidieert de Vlaamse overheid ongeveer 1,5 miljoen euro voor iets meer dan 64 uur radio en 50 uur televisie door derden.

De Moslimexecutieve zal een dossier indienen om ook gesubsidieerde derdenuitzendingen te kunnen maken. "De moslimgemeenschap in België is wat achtergebleven wanneer het op het gebruiken van de media aankomt. We hopen met de uitzendingen de publieke opinie juist te kunnen informeren. We gaan de islam anders en beter uitleggen. Nu bestaan er te veel misverstanden", meldt woordvoerder Mohamed Achaibi in De Morgen.