Onduidelijkheid troef, ook bij media

Het blijft speculeren over het verdere verloop van de regeringsvorming. Diverse bronnen spreken elkaar tegen en ook bij de kranten is het voortdurend aanpassen aan de laatste ontwikkelingen. Misschien zag u op de trein wel een pendelaar met een andere versie van uw krant.

Er zijn vandaag meerdere versies van Het Laatste Nieuws uitgebracht. "Di Rupo wil nog meert tijd" kopt de ene versie, "Di Rupo denkt aan stoppen" is dan weer te lezen in een andere versie.

"Dat is een vrij courant gebruik", zegt Jan Segers van Het Laatste Nieuws. "Het is de logica zelve dat wanneer je tijdens het drukken nieuwe informatie krijgt, je die alsnog probeert mee te geven in de krant."

"Gisteravond kregen we omstreeks 22.45 uur nieuwe informatie van een bron die heel dicht bij de onderhandelingen stond. Di Rupo zou eerder denken aan stoppen. Dat geeft een ander beeld van de man. Waar eerder het beeld van een preformateur die tegen beter weten in een oplossing probeert te zoeken, krijg je nu een beeld van een PS-voorzitter die ontstemd is over de gang van zaken. Dat is toch een belangrijke nuance", legt Jan Segers uit.