Woestijnvis werkt (even) voor VT4

De VRT heeft zijn fiat gegeven voor een eenmalige samenwerking tussen Woestijnvis en VT4. Woestijnvis zal de productie van de voetbalmatch Club Brugge-Dynamo Minsk verzorgen. De wedstrijd in de voorronde van de UEFA Europa League wordt live uitgezonden door VT4.

De VRT heeft een exclusiviteitscontract met Woestijnvis, maar gaat akkoord met de samenwerking. In ruil krijgt de VRT ruimere toegang tot de wedstrijdbeelden voor verslaggeving in sportprogramma's.

"Dit is niet nieuw. Sinds 2005 hebben de VRT en Woestijnvis een akkoord om voor Belgacom TV voetbalverslaggeving te verzorgen. Deze samenwerking met SBS Belgium (moederbedrijf van VT4) is gelijkaardig maar beperkter", aldus VRT-mediadirecteur Leo Hellemans.

Leo Hellemans wijst er ook op dat de eigenlijke UEFA Europa League vanaf 16 september door Sporza op Canvas zal uitgezonden worden.

Woestijnvis is blij met het vertrouwen dat het krijgt van VT4. "Dat we de volledige uitzending rond de match Club Brugge-Dinamo Minsk mogen aanleveren is voor de voetbalredactie van Woestijnvis een mooi compliment. Voor de kijkers die niet over Belgacom TV beschikken, is het een gelegenheid om van onze stijl te proeven", reageert Bart Raes, hoofd sport van Woestijnvis.