Zanger-kandidaat Wyclef Jean duikt onder

De Haïtiaanse zanger Wyclef Jean is ondergedoken. Dat heeft hij zelf gemeld in een e-mail aan het persagentschap AP. Wyclef Jean wil kandidaat zijn bij de presidentsverkiezingen in Haïti.

Zijn voornemen wordt niet overal enthousiast onthaald. In zijn e-mail schrijft Jean dat hij bedreigd wordt en daarom voorlopig onderduikt in Haïti.

De kiescommissie in Port-au-Prince zou dinsdag bekendmaken welke kandidaten mogen meedoen aan de presidentsverkiezingen, maar heeft dat uitgesteld tot vrijdag. Het is overigens niet duidelijk of Jean wel voldoet aan alle voorwaarden om te mogen deelnemen aan de verkiezingen. Zo bestaat er discussie over de voorwaarde dat een kandidaat de voorbije 5 jaar in het land moet hebben verbleven, wat niet het geval is voor Jean. 

Al direct na de aankondiging van Jean kwam er kritiek op zijn kandidatuur. Hij zou te weinig voeling hebben met de inwoners van Haiti. Wyclef Jean stond vrijdag nog op het podium van de Antiliaanse Feesten in Hoogstraten.