1 Tony Blair is 4 Gordon Browns waard

Gordon Brown heeft duidelijk minder indruk nagelaten dan zijn voorganger Tony Blair. Wie de laatste oud-premier wil uitnodigen voor een toespraak komt er merkelijk goedkoper van af.

Tony Blair heeft er na zijn politieke carrière een lucratief handeltje van gemaakt. Wie hem wil boeken voor een toespraak, moet immers 400.000 euro ophoesten.

Nu Gordon Brown ook wat vrije tijd te veel heeft, wil hij dezelfde weg op gaan. Zijn prijs is in elk geval veel lager dan die van Blair. Voor 78.000 euro krijg je hem immers al voor de micro, blijkt uit een navraag van het weekblad The Spectator.

Brown heeft een agentschap gevraagd om potentiële klanten voor zijn toespraken te zoeken in het Midden-Oosten en in Azië. Die klanten moeten ook wel instaan voor een verblijf in een vijfsterrenhotel, een vliegtuigticket in eerste klas en 3 tickets in businessclass voor zijn gevolg.

lees ook