Coldplay tekent bij voor miljoenen

De Britse groep Coldplay heeft zijn contract verlengd met Universal Music Publishing Group. Het bedrag van de overeenkomst is niet gespecifieerd, maar volgens verschillende kranten zou elk bandlid enkele miljoenen krijgen. Het is wel niet duidelijk voor hoeveel jaar de groep heeft bijgetekend.

Coldplay heeft zelf nog geen commentaar gegeven over de nieuwe deal met Universal, maar het platenlabel zelf wel. "Coldplay is alles wat goede muziek vandaag de dag is", zei Paul Connolly, CEO voor Europa en Groot-Brittannië bij Universal. "Ze hebben hun groot succes helemaal verdiend. We zijn uiteraard zeer blij dat we de uitgever kunnen blijven van Coldplay."

Coldplay startte oorspronkelijk onder het label van BMG, maar sinds 2007 zit de groep bij Universal. Volgend jaar zou het vijfde studioalbum van de groep in de winkel liggen. Momenteel ziiten de bandleden in de studio om de nummers op te nemen. Naar verluidt zouden ze ook fitnessen, voetballen en aan yoga doen om fit te blijven. Coldplay heeft wereldwijd al meer dan 50 miljoen albums verkocht.