Eva De Roovere is "meest gevaarlijke BV"

De "meest gevaarlijke" Bekende Vlaming in cyberspace blijkt zangeres Eva De Roovere te zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van het antivirusprogramma McAfee.

Bij het intikken van de naam van Eva De Roovere lopen de surfers het grootste risico om ongewenste spyware, adware, phishingberichten of virussen op de computer te krijgen. De "gevaarlijkste" Vlaamse man is Toots Thielemans. Hieronder de top 10.

 1. Eva De Roovere
 2. Toots Thielemans
 3. Helmut Lotti
 4. Bart Peeters
 5. Wim Helsen
 6. Justine Henin
 7. Herman Brusselmans
 8. Kim Clijsters
 9. Goedele Liekens
 10. Jambers

Internationale lijst

McAfee deed ook internationaal een speurtocht naar de "meest gevaarlijke sterren", vooral acteurs en modellen blijken "gevaarlijk". Hieronder het lijstje met "meest gevaarlijke beroemdheden" op het net.

 1. Cameron Diaz
 2. Julia Roberts
 3. Jessica Biel
 4. Gisele Bündchen
 5. Brad Pitt
 6. Adriana Lima
 7. Jennifer Love Hewitt, Nicole Kidman
 8. Tom Cruise
 9. Heidi Klum, Penelope Cruz
 10. Anna Paquin

Uit het lijstje blijkt dat Victoria Secret-modellen niet alleen bijzonder gegeerd zijn bij internauten maar ook bij malafide surfers. Er staan maar liefst 3 modellen in de top 10 (4, 6, 9). Ook opletten voor sporters als Maria Sharapova en Andy Roddick. Ze staan niet in de top 10, maar wel op plaats 13 en 14. David Beckham staat op 29 en Tiger Woods op 33. Politici zijn dan weer minder gevaarlijk: President Barack Obama staat pas op de 49e plaats, met achter zich vicepresidentskandidate Sarah Palin (50).

Over het algemeen is het wel veiliger geworden om informatie op te sporen van bekende mensen. McAfee voert al voor het vierde jaar op rij het onderzoek uit en stelt vast dat er minder spyware en andere verdachte programma's te vinden zijn bij sites over beroemdheden.