Geike Arnaert gaat voort met Dorléac

Het nieuwe project van ex-Hooverphoniczangeres Geike Arnaert heet Dorléac. Het project ontstond uit de samenwerking van Arnaert met de Nederlandse muzikant Spinvis (Erik de Jong). In september zou het album verkrijgbaar zijn.

Arnaert en Spinvis werkten samen voor de soundtrack van de Belgische film "Adem" over de vriendschap tussen twee tieners die alletwee lijden aan de zeldzame ziekte mucoviscidose. Ze hebben beiden een longtransplantatie nodig, maar de kans is zeer klein dat ze alletwee op tijd een donor zullen vinden.

Naast de muziek voor de film hadden Arnaert en Spinvis nog inspiratie genoeg over voor een eigen project, dat de naam Dorléac krijgt. Volgens Spinvis klinkt Arnaert "drugsgeoriënteerd". "Op basis van eenvoudige ritmes nam Geike alle ruimte om te experimenteren van fluisterzacht tot zo hard ze kon", aldus Spinvis in Het Laatste Nieuws.