Geluidstechnicus overleden op Pukkelpop

De eerste festivaldag van Pukkelpop is in mineur geëindigd. In de backstageruimte is een man onwel geworden en later overleden. Het gaat om de geluidstechnicus van de Amerikaanse rockband Black Rebel Motorcycle Club. De 60-jarige man was de vader van Robert Bean, de bassist van de groep.

Hulpverleners van Vlaamse Kruis en backstagedokters dienden meteen de eerste hulp toe.

Ook het Medisch Urgentie Team was snel ter plaatse. De man werd gereanimeered en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed.

De bandleden van Black Rebel Motorcycle Club (foto) werden bijgestaan door Slachtofferhulp. Pukkelpoporganisator Chokri Mahassine heeft hen zijn medeleven betuigd.

38.000 tot 45.000 kampeerders

De eerste festivaldag was rustig van start gegaan. Donderdag om 11 uur gingen de deuren. Organisator Chokri Mahassine was present toen de eerste festivalgangers het terrein betraden. Ze werden ontvangen met vuurwerk en ballonnen om de 25e editie van het festival te vieren.

De Amerikaanse rockband Blue October opende de festiviteiten in de Marquee Tent. Headliners op de eerste dag zijn Iron Maiden en Placebo.

Op de kampeerweide stroomden vandaag 38.000 tot 45.000 festivalgangers toe. Er werd een tweede camping geopend omdat de grootste kampeerweide volzet was.

De verplegers van het Vlaamse Kruis verzorgden op de eerste festivaldag zo'n 800 festivalgangers, vooral voor kleine ongemakken.

I Blame Coco moet afzeggen

Pukkelpop moest op de eerste dag al meteen heel wat wijzigingen aankondigen. De Britse band I Blame Coco heeft afgezegd omdat de zangeres een keelontsteking heeft opgelopen tijdens de opname van haar nieuwe videoclip "Quicker".

Op haar Twitter verontschuldigde de zangeres van I Blame Coco zich bij haar Belgische fans en zei ze dat ze het zal goedmaken.

"Pukkelpoppers! Unfortunately I am too ill to fly to Belgium therefore will not be playing Pukkelpop. I am so sorry. I will make it up to you." I blame Coco is de band rond zangeres Coco Summer (foto), de dochter van zanger Sting. Het DJ-duo Ed & Kim is de vervanger van I blame Coco.

De Amerikaanse zangeres Kelis was er wel bij, maar op een ander uur dan gepland. Ze moest vroeger terugkeren naar de VS en verschoof naar de vroege namiddag. Daardoor schoven Shameboy en Ed & Kim ook op.