Intel lanceert bod op IT-beveiliger McAfee

De Amerikaanse chipproducent Intel heeft een overnamebod van 7,68 miljard dollar gelanceerd op de internetbeveiliger McAfee. Het gaat om de grootste overname van Intel ooit.

Intel biedt 48 dollar per aandeel. Dat is 60% meer dan de koers van McAfee op de beurs van New York. Over de overname is blijkbaar al meer dan een jaar onderhandeld en de raden van bestuur van beide bedrijven hebben die al goedgekeurd.

Intel -de grootste producent van microchips ter wereld- kan met de overname zijn positie versterken op de markt van mobiele en draadloze communicatietoepassingen. Het gaat om de grootste overname door Intel ooit.

McAfee werd opgericht in '87 en heeft net als Intel zijn zetel in Santa Clara in Silicon Valley nabij San Francisco. Het is een van de belangrijkste ontwikkelaars van beveiligingssoftware. Die markt groeit snel, want de dreigingen van virussen, hackers en cybercriminaliteit worden alsmaar groter.

Het gaat al om de derde grote IT-overname in Silicon Valley dit jaar. Eerder werd Sun Microsystems overgenomen door Oracle en smartphoneproducent Palm door Hewlett-Packard.