Mazda roept 1.100 auto's terug in België

De Japanse autoconstructeur Mazda roept 1.100 auto's terug in België. Het gaat om de modellen 3 en 5, gebouwd in 2007 en 2008. Er zouden problemen kunnen opduiken met de stuurbekrachtiging. Een risico op ongevallen zou er niet zijn.

De eigenaars van de auto's krijgen een brief van Mazda om het defect gratis te laten herstellen. In België gaat het om 1.100 voertuigen, wereldwijd zijn een half miljoen auto's betrokken.

"Er kunnen carrosseriedeeltjes in de leidingen van de stuurbekrachtiging terechtkomen. Daardoor kan die uitvallen, waarna de besturing plots veel zwaarder wordt", zegt een woordvoerder bij Mazda.

"Het euvel zal niet onmiddellijk tot een ongeval leiden", benadrukt Mazda. "Het kan echter wel vervelend zijn en daarom roepen we de klanten op om hun auto naar de garage te brengen en te laten herstellen."