Partijvoorzitters op de thee bij de koning

Koning Albert II krijgt vandaag en morgen het bezoek van de 7 voorzitters van de partijen die onderhandelen over een nieuwe regering.

Vanochtend kwamen Bart De Wever (N-VA) en Wouter Beke (CD&V) al langs en na de middag werden ook Caroline Gennez (SP.A) en Joëlle Milquet (CDH) ontvangen.  Morgen volgen dan nog Wouter Van Besien (Groen!) en de voorzitters van Ecolol en PS,

Tijdens de gesprekken zal de koning iedereen wellicht nog eens op het belang van de onderhandelingen wijzen. Die zijn twee dagen stilgelegd nadat Elio Di Rupo gisteren is langsgegaan bij de koning.

Zaterdag komen alle onderhandelaars opnieuw samen met de preformateur. Dan moet blijken of iedereen water bij de wijn wil doen. Voor Di Rupo is het duidelijk: "L'heure est au choix", het is tijd om te beslissen. Di Rupo wil graag landen, maar dan moet er gestopt worden met het stellen van bijkomende voorwaarden.