Pukkelpop viert 25e verjaardag voor vol huis

Pukkelpop viert 3 dagen lang zijn 25e verjaardag op een uitverkochte festivalweide. Het is de eerste keer in zijn geschiedenis dat het alternatieve festival uitverkocht is. Op het programma staat een mix van grote namen en onbekend talent.

Wat opvalt, is dat enkele grote namen die vorig jaar van de partij waren zoals Placebo en Snow Patrol (foto in tekst) opnieuw erg hoog op de affiche staan. Andere headliners zijn Queens Of The Stone Age en 2manydjs. De broers Dewaele treden op zaterdag trouwens ook op met Soulwax. Ook Selah Sue staat zaterdag twee keer op de affiche.

Traditiegetrouw is er veel aandacht voor comedy en Belgische groepen in de Wablief?!-tent. Onder anderen Meuris, Harvey Quint, Isbells, Bart Cannaerts en Bert Gabriëls treden er aan. Maar u bent gewaarschuwd, op tijd komen is de boodschap voor wie in deze tent wil binnen geraken.

In die Wablieft?!-tent wordt het programma trouwens aan elkaar gepraat door Studio Brussel-presentatrice Siska Schoeters. Haar collega's Sam De Bruyn en Sofie Lemaire presenteren voor het eerst in de Marquee en de Club. Habitué Luc Janssen is al sinds 1992 de gastheer op de Main Stage.

In de Petit Bazar op de weide wordt de 25e verjaardag trouwens uitgebreid gevierd met  cabarat, fanfares en majoretten. Deredactie.be en teletekst besteden uitgebreid aandacht aan het festival en Studio Brussel zendt 3 dagen lang uit vanop Pukkelpop.

Alle info over het festival vindt u hier.