Benidorm is kwaad op "Benidorm bastards"

De burgemeester van Benidorm is niet blij met de reeks "Benidorm bastards" op de zender 2BE. Hij wil dat Benidorm geschrapt wordt uit de naam van het programma. Dat melden Spaanse media.

Het programma zou zelfs een gespreksonderwerp geweest zijn op de laatste gemeenteraad van de Spaanse badstad en de raadsleden delen de mening van de burgemeester.

Ze vrezen dat het programma, letterlijk vertaald als "rotzakken uit Benidorm", een negatieve impact zal hebben op het toerisme. De burgemeester zou een brief hebben gestuurd naar de producenten met de vraag om de naam te veranderen. Gebeurt dit niet, dan zal de stad een proces aanspannen.

"Benidorm bastards" is een succesvol programma met verborgen camera, gemaakt door productiehuis Shelter voor 2BE. Een stel ouderen probeert de jeugd beet te nemen of voor schut te zetten. Volgens Tim Van Aelst van Shelter was de keuze voor Benidorm evident omdat daar veel ouderen bij elkaar zijn. "Maar we hebben Benidorm nooit negatief willen afschilderen", aldus Van Aelst in De Standaard.

De naam van het programma wordt alleen in België en Nederland gebruikt. In Duitsland heeft het programma een andere naam en in Spanje zal het ook een andere naam krijgen. De opnames gebeuren ook niet in Benidorm.

Meest gelezen