Bezoek het appartement van Jimi Hendrix

Fans van de Amerikaanse rockster Jimi Hendrix kunnen binnenkort een bezoekje brengen aan het appartement van de zanger in Londen. Van 15 tot 26 september wordt de flat in Mayfair opengesteld voor het publiek. Hendrix stierf 40 jaar geleden.

Het openstellen van het appartement kadert in de grotere tentoonstelling "Hendrix in Britain" in het Handel House Museum, waar verschillende spullen van Hendrix te zien zijn zoals een feloranje jas, een veel te grote hoed en een papier met daarop de richtlijnen van Hendrix voor de organisatoren van het Isle of Wight Festival.

Museumdirecteur Sarah Bardwell is zeer blij dat ze de flat ook kan openstellen. "Het appartement was een ware thuis voor Hendrix tijdens zijn eindeloze tournees in Groot-Brittannië en elders", zegt Bardwell. Het appartement lag op Brook Street nummer 23, maar nu is het samengevoegd met nummer 25. Dat huis was vroeger bewoond door componist George Handel, vandaar de naam van het museum.

Jimi Hendrix stierf op 18 september 1970 op 27-jarige leeftijd na een overdosis pillen waardoor hij in een coma raakte. Hij huurde het appartement in Mayfair samen met zijn Britse vriendin Kathy Etchingham.