Er wordt wat afgelachen met Levi Johnston

Vorige week maakte Levi Johnston, die twee keer bijna getrouwd was met Bristol Palin, bekend dat hij volgend jaar wil meedingen naar het burgemeesterschap van Wasilla, in Alaska. Zijn gooi naar een politieke carrière zou worden ondersteund door een realityprogramma. Maar hoe serieus zijn bedoelingen ook mogen zijn, Amerika raakt niet uitgelachen met deze "nieuwe fratsen van een naar aandacht hunkerende tiener".

Levi Johnston en Bristol Palin, dochter van Sarah, kwamen enkele weken opnieuw niet tot trouwen, nadat Johnston had opgebiecht dat hij misschien een buitenechtelijk kind zou hebben en dat hij zou meewerken aan een muziekvideo die een duidelijke verwijzing zou zijn naar zijn bewogen liefdesleven. "Er is met mij gespeeld", besloot Bristol en Johnston werd opnieuw wandelen gestuurd.

Snel daarna maakte de 20-jarige Johnston bekend dat hij burgemeester wil worden van Wasilla, waar ook ooit Sarah Palin de scepter zwaaide. Maar het Playgirl-naaktmodel krijgt het nu hard te verduren in de media. “Wordt hij de tweede slechtste burgemeester ooit van Wasilla?”, klinkt het.

Volgens de huidige burgemeester van Wasilla zou Johnston best eerst nog wat gaan studeren en vooral zijn kleren aanhouden. “Daar houden de kiezers pas van!”, aldus Verne Rupright.

Neergeschoten door Sarah

In het ABC-programma “Jimmy Kimmel Live!” eind vorige week kreeg Johnston verschillende campagnesuggesties voorgeschoteld. Een baseballpet met “The Thrilla from Wasilla” erop gedrukt. Of een sticker met “Kies me tot burgemeester, of ik zal met al jullie dochters uitgaan”. Of een plakbord met “Levi voor burgemeester: ik doe de job naakt”.

Gastheer Kimmel besloot dat “Johnston echt wel wil neergeschoten worden door Palin”. Johnston luisterde ernaar en het lachen leek eerder zuur.

Sinds deze week circuleert er ook een grappig campagnefilmpje op internet waarin Johnstons “capaciteiten” worden geprezen, zodat hij “Wasilla terug kan afpakken van enkel op carrière beluste politici”, vergezeld van een foto van Sarah Palin. Samen met de woorden “Nu is hij een succesvol ondernemer en weet hij exact wat de mensen van Wasilla willen” wordt de cover van zijn Playgirl-fotoshoot getoond. Om ten slotte te besluiten dat hij “een brug bouwt naar ergens”.

Van de nodige publiciteit kan Johnston de afgelopen twee weken alvast niet klagen…

lees ook