Michael Jackson wint rechtszaak contractbreuk

De erfgenamen van Michael Jackson hebben een rechtszaak gewonnen dat was aangespannen door AllGood Entertainment, een evenementenbureau dat vooral concerten organiseert.

Het bedrijf had Jackson twee weken voor zijn dood vorig jaar aangeklaagd voor 40 miljoen dollar omwille van contractbreuk. Michael Jackson zou hebben beloofd om een reünieconcert te houden met zijn broers als Jackson Five. Later stelde AllGood Entertainment het bedrag in de aanklacht bij tot 300 miljoen dollar.

De rechter oordeelde echter dat er nergens een formele overeenkomst was, enkel veel goede wil langs beide kanten. Er was wel een intentieverklaring tussen het management van Michael Jackson en het entertainmentbureau, maar er is nooit een overeenkomst getekend tussen Jackson of andere leden van de familie en AllGood Entertainment.

"Als er al een akkoord was, dan heeft AllGood Entertainment als eerste het contract verbroken omdat het nagelaten heeft een voorafbetaling te doen die het contract zou bezegelen", aldus de rechter.