Ontslag nakend wegens "X Factor"-deelname

Wees altijd voorzichtig wanneer u uw werkgever een loer probeert te draaien. Fiona Robertson meldde zich eind april ziek om een auditie bij te wonen van de Britse talentenjacht "X Factor". Maar sinds deze week foto’s en trailers de wereld ingestuurd werden om de start van het programma op tv aan te kondigen wist de werkgever snel de "fraude" te achterhalen.

De 25-jarige Robertson werkt als animatrice in de Britse toeristische trekpleister "Wookey Hole Caves". Ze entertaint kinderen, verkleed als Wookey-heks. Eind april diende ze een ziektebriefje in, waarop vermeld stond dat ze de griep had. Maar in plaats van uit te zieken in haar bed, bood ze zich aan op een regionale auditie van "X Factor". Daar bracht ze een optreden als de “Boze Heks van het Westen” uit "The Wizard of Oz".

Vanaf dit weekend wordt "X Factor" opnieuw uitgezonden op tv. De voorafgaande promotiecampagne toonde jammer genoeg voor Robertson ook een foto van haar.

"Jury niet onder de indruk"

Daniel Medley, directeur van Wookey Hole Caves, zegt in The Telegraph: "We hebben het gevoel gebruikt te zijn. Ik was echt geschokt toen ik haar foto overal zag opduiken. Ze droeg zelfs haar Wookey-kostuum. Nee, we zijn erg ontgoocheld in haar. We kunnen niet geloven dat hetgeen ze bij ons geleerd heeft gebruikt om elders verder te geraken. En dan nog te bedenken dat ze daarvoor een ziektebriefje ingediend heeft. Dat is totaal onaanvaardbaar en er zal zeker een sanctie volgen."

Of die sanctie ook ontslag inhoudt, moet nog besproken worden. Op verschillende internetforums worden nu polls georganiseerd met de vraag of ze al dan niet ontslagen moet worden.

Robertson heeft zich intussen al veelvuldig verontschuldigd en hoopt haar job niet te verliezen. Haar auditie zelf liep af op een sisser.

"Ik ben geen slechte zangeres, maar de drie juryleden waren niet echt onder de indruk. Ze leken geschrokken dat ik als heks verkleed was. Bovendien was mijn auditie één dag voor er bij jurylid Cheryl Cole malaria werd vastgesteld. Veel geduld had ze niet met mij", aldus Robertson nog.

lees ook

    Meest gelezen