Trop is te veel, ook wat kinderen betreft

Dat American football een viriele sport is hoeft zelfs voor ons leken geen betoog. Maar blijkbaar houdt die viriliteit niet op, wanneer de spelers van het veld komen. Sterspeler Antonio Cromartie (met nummer 31 op grote foto) van de New York Jets blijkt namelijk de grootste moeite te hebben het aantal kinderen van wie hij de vader is en hun namen op te sommen.

Dat bleek woensdag tijdens het Amerikaanse sportprogramma "Hard Knocks", dat vooral een blik toont achter de schermen van het American football.

"Op het veld is het een en al agressie, maar eens ik daar weg ben en thuis ben, wordt van mij verwacht dat ik een vaderfiguur en een echtgenoot ben", zei de 26-jarige zwarte atleet. Vervolgens begon hij, aarzelend weliswaar, aan een opsomming van zijn kinderen.

Het leverde volgend resultaat op: Alonzo (5 jaar), Keris (3 jaar), Myjunia (3 jaar), "mijn dochter die zopas 3 geworden is”, Tyler (2 jaar), London (10 maanden), Lelani (2 jaar) en de pasgeboren Jersey. Kort samengevat: 8 kinderen op 5 jaar tijd. Een internetreactie schreef: "Ik weet niet met wie ik het meest medelijden moet hebben, Cromartie of al die kinderen”.

De kinderen zouden verwekt zijn bij 7 verschillende vrouwen, die in 6 verschillende Amerikaanse staten wonen. Bovendien lopen er nog een aantal vaderschapsonderzoeken. Afhankelijk van de bron kunnen er nog 5 tot 8 kinderen van hem ergens in Amerika rondlopen.

Dat het onderhoud van al deze kinderen veel geld kost, bleek nog begin maart toen de ploeg bijna 390.000 euro moest voorschieten opdat Cromartie aan "zijn vaderlijke plichten" kon voldoen.

Dit allemaal in het achterhoofd kan niemand hem kwalijk nemen dat hij moeite heeft met het opnoemen van het aantal en de namen van zijn kinderen, zoals u in onderstaand filmpje kunt zien vanaf 07:39.

lees ook