Voormalig VRT-correspondent Conny Mus overleden

Verslaggever Conny Mus is tijdens zijn vakantie in Nederland overleden na een hartstilstand. Mus was het gezicht van het RTL nieuws in Israël en zijn buurlanden. Hij is 59 geworden.

Conny Mus was jarenlang correspondent in het Midden-Oosten voor verschillende zenders, eerst voor de VRT en de NOS, daarna voor VTM en de Nederlandse RTL. Hij maakte ook reportages voor BBC en CNN. Mus woonde sinds 1981 in Israël, sinds 1989 werkte Mus als vaste verslaggever voor het toenmalige RTL Veronique, nu kortweg RTL. 

RTL laat in een mededeling van hoofdredacteur Harm Taselaar weten dat Mus "een zeer gewaardeerde en geliefde collega was en een gedreven en onverschrokken journalist". "Conny Mus was een icoon van het RTL Nieuws. Een man van het eerste uur. Een buitengewoon goede en bevlogen journalist, een voorbeeld voor veel collega's. Daarnaast was hij een lief en geweldig mens. Een trouwe vriend. En hij had heel veel vrienden. Zowel binnen RTL als daarbuiten. Iedereen hield van Conny", schrijft Taselaar.