Warm, maar niet té warm op Pukkelpop

Op de tweede dag van Pukkelpop hebben opnieuw 60.000 muziekliefhebbers de weg naar de wei gevonden. Iets na 11 uur opende de Britse band Airship in de Club Tent. Later op de dag staan onder meer Snow Patrol, The Prodigy en Mumford & Sons nog op het programma.

Net zoals de uitstroom van de bezoekers gisteravond, is de toestroom van de festivalgangers vanmorgen vlekkeloos verlopen. Ook tijdens de tweede nacht van de 25e editie van het Pukkelpopfestival bleef alles zeer rustig.

"Er waren geen incidenten of vechtpartijen”, aldus Francis Balaes van de lokale politie. "Er is wel weer een incidentje gebeurd op de camping met een gasbusje, dat vervangen moest worden, maar daar zijn de hulpdiensten nog mee bezig.”

Het wordt een warme dag op de weide, maar voorlopig nemen de hulpdiensten of organisatoren geen speciale maatregelen tegen de warmte. "Die zijn momenteel niet aan de orde", zei Balaes.

Op het hoofdpodium staan vrijdag onder meer Eels, Limp Bizkit, Snow Patrol en The Prodigy, terwijl in de Marquee Mumford & Sons en The xx optreden. Vooral Mumford & Sons heeft erg veel fans in ons land. 

NMBS vervoert meer dan 30.000 festivalgangers

De NMBS vervoert dit jaar voor Pukkelpop in totaal meer dan 30.000 festivalgangers. Voor de spoorwegmaatschappij betekent deze jubileumeditie dan ook een succes, want de vorige jaren telde Pukkelpop tussen de 22.000 en 25.000 bezoekers die voor de trein kozen.

De toestroom van de sporende Pukkelpoppers verliep woensdagochtend probleemloos volgens NMBS-woordvoerder Jochem Goovaerts. De NMBS zet zondag negentien extra treinen in voor de terugtocht. Zo nodig stelt de maatschappij nog meer treinen ter beschikking.

Zondag vanaf 8 uur vertrekt er vanuit Kiewit en Hasselt om het kwartier een trein naar verschillende bestemmingen in het land, waarmee de capaciteit van het aanbod sterk wordt uitgebreid.