Zanger pleegt zelfmoord op Pukkelpop

Op een parkeerterrein van Pukkelpop heeft een muzikant zelfmoord gepleegd. Het gaat om Charles Haddon, een van de zangers van de Britse elektropopgroep Où Est Le Swimming Pool. De band stond in de namiddag op het podium in de Dance Hall.

"Charles Haddon heeft beslist om vandaag vrijwillig uit het leven te stappen", zei een aangeslagen festivalorganisator Chokri Mahassine vrijdag op een inderhaast bijeengeroepen persconferentie. "We leven mee met de familie, vrienden en bandleden van Haddon."

De blonde zanger van Où Est Le Swimming Pool stond vanmiddag om 14 uur op het podium van de Dance Hall. De groep uit Londen scoorde een bescheiden hit met het nummer "Dance the way I feel".

Aan het einde van het optreden raakte een meisje gewond, nadat Charles Haddon in het publiek was gesprongen. Het meisje werd afgevoerd voor verzorging. Enkele uren na het concert beroofde Charles Haddon zich van het leven. Het parket van Hasselt heeft bevestigd dat het om zelfdoding gaat.

Pukkelpop beleeft dit jaar een bijzonder dramatische editie. Op de eerste festivaldag donderdag overleed al de geluidstechnicus van Black Rebel Motorcycle Club aan de gevolgen van een hartaanval.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht bij de zelfmoordlijn op het gratis nummer 02-649.95.55 of op www.zelfmoordlijn.be