"Emotioneel moeilijk, maar show must go on"

2manydjs heeft vannacht de 25e editie van Pukkelpop afgesloten. Al werd deze jubileumeditie van het festival overschaduwd door twee overlijdens, toch stond er nog een groots vuurwerk op het programma om 25 jaar Pukkelpop te vieren.

Dag drie van Pukkelpop was net als de voorbije twee dagen uitverkocht. Onder anderen Serj Tankian, The National, Soulwax en Queens Of The Stone Age stonden zaterdag op het podium. 2manydjs mocht het festival afsluiten met een gevarieerde dj-set.

De organisatoren van Pukkelpop kondigden eerder al aan dat er niet meer gecommuniceerd wordt over de dood van Charles Haddon van Ou Est Le Swimming Pool. Er was ook geen speciaal rouwmoment gepland ter nagedachtenis van de overleden muzikant.

"Emotioneel is dit moeilijk, maar anderzijds moet het festival bliijven doorgaan", zei organisator Chokri Mahassine over het dramatische voorval. "Het is dan de kunst om het festival te blijven organiseren zoals het publiek dat van ons verwacht, en anderzijds de nabestaanden zo goed mogelijk op te vangen".

Wat de muziek en de sfeer voor het publiek op het festivalterrein betreft, heeft Mahassine het over "een droomeditie". De optredens liepen tot 1u vannacht. Daarna volgde nog een groots vuurwerk langs de drie kanten van het festivalterrein om 25 jaar Pukkelpop in de verf te zetten. Op de schermen naast het hoofdpodium was een overzicht te zien van de affiches van de afgelopen 25 jaar en de twee grote kaarsen die al een heel weekend naast het hoofdpodium stonden, werden aangestoken.