"Lessen van Duisburg in achterhoofd"

Op de Heizelvlakte in Brussel dansen duizenden mensen in openlucht tijdens de City Parade. De organisatoren en de politie hebben alle voorbereidingen getroffen om een drama zoals op de Love Parade in Duisburg te vermijden.

"Er is geen ongerustheid. Alle aspecten van het evenement zijn onderzocht en we hebben ons voorbereid met de lessen van Duisburg in het achterhoofd", meldt politiewoordvoerder Christian De Coninck.

De organisatoren zetten 300 stewards en meer dan 100 hulpverleners in en de bezoekers worden via verschillende ingangen naar binnen geleid. Enkel wie een ticket kocht, mag deelnemen aan de eerste editie van de City Parade op de Heizelvlakte. Er worden ongeveer 70.000 bezoekers verwacht.

Schrik voor een grootschalig ongeluk zoals in Duisburg heeft Luc Orlans, verantwoordelijk voor de medische hulpverlening, niet echt. Hij is eerder bezorgd voor individuele gevallen tijdens de afterparty, als mensen al twaalf uur aan het feesten zijn.