Belgische pedofilieverdachte pleegt zelfmoord

De 48-jarige Belg die een maand geleden werd opgepakt wegens de verkrachting van minstens vijf kinderen in een naturistenkamp in Cap d'Agde, aan de Franse Middellandse Zee, heeft zelfmoord gepleegd in zijn cel. Dat is vernomen uit gerechtelijke bron.

De man verhing zich in zijn cel in de gevangenis van Béziers, waar hij in voorhechtenis zat. De moeder van twee kinderen van tien en twaalf jaar die op dezelfde camping in Cap d'Agde verbleven, had op 13 juli van dit jaar klacht ingediend bij de politie wegens verkrachting. Daarop werd eerst een 49-jarige Fransman opgepakt wegens zedenschennis. Die man was eerder al veroordeeld voor gelijkaardige feiten.

Daarna kwamen de agenten uit bij de 48-jarige Belg, zonder dat er een aantoonbare link was tussen de twee verdachten. Het merendeel van de feiten zou de Belg dit jaar, sinds juni, hebben gepleegd, al zijn er indicaties dat de man ook in 2009 kinderen misbruikte. Hij verbleef op de camping met een vriendin en had tot dan een blanco strafblad.