NMBS plant kinderopvang in stations

Over twee jaar moet het eerste kinderdagverblijf opengaan in een station van de NMBS. Oudenaarde en Luik krijgen de primeur, later komen er misschien ook crèches in de stations van Antwerpen, Mechelen, Oostende en enkele Waalse stations.

De plannen waren al langer bekend maar werden telkens uitgesteld. Nu ligt het plan op de tafel van het directiecomité van de NMBS en van de raad van bestuur van de NMBS Holding. Als zij het plan goedkeuren, kunnen pendelaars over afzienbare tijd hun kinderen in de crèche van het station onderbrengen.

Voorlopig gaat het om een proefproject. De ruimte moet worden vrijgemaakt in de stations. Die plaatsen worden dan verhuurd aan professionele uitbaters die gecontroleerd worden door Kind en Gezin.

"Kinderopvang past in onze politiek dat reizigers in de stations tijd moeten winnen als ze de trein nemen. Daarom ontwikkelden we de voorbije jaren al winkels en andere diensten in de stations", zegt Erik Sclep, woordvoerder van de NMBS Holding.

Meest gelezen