Obama krijgt wind van voren van Miss USA

In de VS heeft Miss USA zich verzet tegen de plannen om een moskee te bouwen vlak bij Ground Zero. Niet zo opvallend misschien, behalve wanneer u weet dat Rima Fakih zelf een praktiserende moslima is.

Rima Fakih bereidt zich op dit ogenblik voor op de verkiezing van Miss Universe, maandag in Las Vegas. Tijdens een radio-interview sloot ze zich aan bij het protest tegen de bouw van de moskee.

"Ik ben het wel eens met president Barack Obama dat de vrijheid van godsdienst voorop moet staan", zei Fakih. "Maar ik vind niet dat de moskee een plaats verdient vlak bij de plek waar op 9/11 die vreselijke ramp heeft plaatsgevonden. We moeten hier meer respect hebben voor de tragedie dan voor de godsdienst."

Rima Fakih is zelf een dochter van Libanese immigranten. Ze is een praktiserende moslima die zich momenteel ook houdt aan de ramadan.

lees ook