Ook Noordoost-China kampt met water

In China wordt nu ook het noordoosten getroffen door hevige regenval en overstromingen. Vooral de grensstreek met Noord-Korea kampt met watersnood.

De voorbije weken waren er zware overstromingen in de westelijke provincies Gansu, Sichuan en Yunnan. Nu is ook de rivier Yalu aan de grens met Noord-Korea uit zijn oevers getreden. Daardoor hebben 50.000 mensen hun woningen moeten verlaten.

De industriestad Dandong staat deels onder water en de schade zou er erg groot zijn.

Ook in Noord-Korea zou er veel schade zijn, onder meer in de grenspost Sinuiji. Langs die overgang komt een groot deel van de Chinese hulp in het hongerende Noord-Korea. Daar heeft de oogst ook zwaar te lijden onder de overstromingen.

Wellicht zal het in de streek nog tot maandag blijven regenen.