2 zuigelingen gestorven in Duits ziekenhuis

In Mainz, in Duitsland, zijn twee zuigelingen gestorven in een universitair ziekenhuis. Aan de basis van de dood liggen infuusoplossingen die vervuild waren door enterobacter-bacteriën. Dat heeft de hoofdarts van de kinderafdeling intensieve zorgen van het ziekenhuis gezegd. Enterobacter komen vooral in de menselijke darmen voor.

De voedingsoplossingen geraakten wellicht vervuild bij aanmaak in het ziekenhuis. De zuigelingen die gestorven zijn, waren twee en acht maanden oud. Bij de twee maanden oude baby ging het om een vroeggeboorte. Beide zuigelingen kampten met een hartaandoening en lagen op de afdeling intensieve zorgen.

Twee andere kinderen die de vervuilde infuusoplossingen toegediend kregen, vechten nog voor hun leven. In totaal bevinden zich nog vijf kinderen in kritieke toestand.