Alain Platel centraal op festival Genève

De Gentse theatermaker en choreograaf Alain Platel staat centraal op het theaterfestival van Genève, dat loopt van 27 augustus tot 18 september.

Platel, oprichter van het gezelschap Les Ballets C de la B, zal zijn laatste twee creaties brengen: "Out of context", een intieme voorstelling waarin hij terugkeert naar de basis van de dans, en "Gardenia", een samenwerking met regisseur Frank Van Laecke over negen travestieten en transseksuelen.

Ook wordt de documentaire "Passion - Last Stop Kinshasa" getoond over de laatste voorstelling van Platels productie "Pitié!". Na een tournee van meer dan 100 voorstellingen werd het stuk in juli 2009 een laatste keer gespeeld in Kinshasa.

De documentaire brengt de twee invalshoeken van het theaterfestival samen, want naast Alain Platel staat ook Afrika centraal in Genève.

Meest gelezen