Kusttram rijdt voorlopig op één spoor

Sinds vanavond rijdt de Kusttram weer op het drukke traject tussen Westende en Oostende, nadat problemen met een bovenleiding het verkeer volledig hadden lamgelegd. Toch moeten reizigers nog tot morgenmiddag rekening houden met vertragingen. Een aantal trams wordt afgeschaft.

De bovenleiding brak gisteren al ter hoogte van Raversijde. Er moet 1 kilometer leiding worden vervangen. "De Kusttram rijdt opnieuw tussen Westende en Oostende. De tram rijdt niet op beide sporen, omdat het defect aan de bovenleiding nog niet volledig hersteld is", zegt Dirk Schockaert van De Lijn.

"Tussen de haltes Middelkerke De Greefplein en Oostende Ravelingen rijden de Kusttrams op één spoor. Ook morgenochtend zullen de trams op één spoor blijven rijden. Een aantal trams wordt afgeschaft. Maandagvoormiddag moeten de reizigers rekening houden met eventuele kleine vertragingen. Volgens de planning zou de tramexploitatie rond de middag opnieuw normaal verlopen", aldus Dirk Schockaert.