Man in elkaar geslagen door homohaters

In Schaarbeek is een man aangevallen omdat hij homo is, zo zegt het parket van Brussel. De man werd vlakbij het Noordstation in mekaar geslagen. Hij ligt in het ziekenhuis en is een maand werkonbekwaam. De politie kon één van de vermoedelijke daders oppakken, de tweede is voortvluchtig. De opgepakte dader ontkent alles.

Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bruno De Lille (Groen!) zegt dat agressie tegenover homoseksuelen geregeld voorkomt in Brussel, vaak vanwege jonge allochtonen. "We merken ook dat heel wat holebi's die slachtoffer zijn geen klacht durven indienen bij de politie", aldus De Lille. Hij start binnenkort dan ook een campagne om slachtoffers aan te moedigen klacht in te dienen wanneer zij het slachtoffer worden van agressie tegenover holebi's.