Collectie Jef Rademakers in Hermitage

De belangrijkste schilderijen uit de rijkgevulde kunstcollectie van de Nederlandse tv-maker Jef Rademakers worden vanaf eind oktober tentoongesteld in de Hermitage in Sint-Petersburg.

Jef Rademakers maakte zijn fortuin met de televisieprogramma's "Klasgenoten" en "Pin up club". De Nederlander verzamelt al meer dan 25 jaar schilderijen van Nederlandse en Belgische schilders uit de periode van de romantiek.

Rademakers is heel trots dat zijn schilderijen tentoongesteld worden in de Hermitage. "Dat is niet alleen bijzonder, maar echt ongelofelijk. Zoiets kun je niet bedenken".

"Ik dacht dat het een grap was, tot de bevestigingsbrief binnenkwam", aldus Rademakers. De collectie zal tot 6 februari in Sint-Petersburg te zien zijn. Daarna reizen de doeken naar het Gemeentemuseum in Den Haag en M in Leuven.

Meest gelezen