Ontploffing in buurt Brusselse Noordstation

In de Brusselse gemeente Schaarbeek zijn verschillende gewonden gevallen bij een zware ontploffing. Volgens de eerste berichten zouden drie huizen zijn ingestort, vermoedelijk ten gevolge van een gaslek.

De ontploffing deed zich voor in de buurt van de Masuistraat en de Destouvellestraat, niet ver van het Noordstation.

De politie heeft de omgeving inmiddels afgezet. TV-journalist Stefaan Meerbergen heeft verschillende gewonden zien wegbrengen.

"Het was een enorme klap", zegt Meerbergen, die in de buurt woont. "Hoeveel gewonden er zijn, is nog onbekend, maar het waren bewoonde huizen."  Een uur na de ontploffing was de politie massaal aanwezig. Meerbergen zag ook veel ziekenwagens, wat erop wijst dat er mogelijk veel slachtoffers zijn.

Politie en brandweer blijven voorlopig erg karig met informatie.

Meest gelezen