Ben & Jerry’s niet langer "volledig natuurlijk"

Het bedrijf Unilever dat het ijsmerk Ben & Jerry’s op de markt brengt, zal de toevoeging "all natural" van de verpakking halen. Een Amerikaanse consumentenorganisatie had immers ontdekt dat er wel degelijk kunstmatige ingrediënten in het ijs zaten.

De consumentenorganisatie Center for Science in the Public Interest (CSPI) vond de aanwezigheid van kunstmatige ingrediënten in minstens 48 producten van het ijsmerk. Volgens het CSPI moest Unilever daarom zijn verantwoordelijkheid opnemen en de term "all natural", dat het ijs dus volledig uit natuurlijke bestanddelen bestaat, niet meer promoten voor producten die dat in feite niet zijn.

Unilever heeft deze stelling nu gevolgd, al waren ze hiertoe niet verplicht. De Amerikaanse voedselveiligheidsorganisatie FDA kent geen specifieke regeling voor het gebruik van de term "all natural".

De CSPI benadrukt dat de kunstmatige ingrediënten die Ben & Jerry's toepast geen enkel gevaar voor de volksgezondheid opleveren.

Ben & Jerry’s is een enorm succes in de Verenigde Staten en is ook bij ons aan een opmars bezig. Het merk is vooral gekend door zijn fel bedrukte kartonnen doosjes en de vreemde smaakcreaties met al even vreemde namen, zoals "chocolate chip cookie dough" en "New York super fudge chunk".

Meest gelezen