"Echtgenoot of minnaar kunnen ook dader zijn"

Op het parachutemoordproces heeft de verdediging van de beschuldigde uitgehaald naar de onderzoekers. De advocaten van Els Clottemans zijn overtuigd van haar onschuld. Voor hen kunnen de echtgenoot en de minnaar van het slachtoffer net zo goed de dader zijn. De onderzoekers hadden ook hun motieven moeten uitpluizen, zegt de verdediging.

Met Els Clottemans zit de verkeerde in de beklaagdenbank. Dat zeggen haar advocaten. Zij kregen vanmorgen de tijd om vragen te stellen aan de onderzoekers.

Hun dossier telt 8.000 bladzijden, er zijn 30 deskundigen aangesteld en Clottemans is 110 uur ondervraagd, maar volgens de verdediging is het resultaat van dat zeer uitgebreide onderzoek erg schraal.

Ze verwijten de onderzoekers een tunnelvisie. Nooit, zo zeggen ze, is het motief van mogelijke andere verdachten, zoals de echtgenoot of de minnaar van het slachtoffer onderzocht.
De onderzoekers spreken dat met klem tegen. Ze geven toe dat ze geen enkel materieel bewijs tegen Clottemans hebben, maar hun onderzoek bevat wel veel onrechtstreekse objectieve aanwijzingen tegen haar.

Het onderzoek was erg uitgebreid en heeft lang geduurd omdat dat nodig was om de waarheid aan het licht te brengen, aldus nog de speurders.

Intussen raakte ook bekend dat Clottemans sinds vorige vrijdag om het kwartier in haar cel wordt gecontroleerd. Dat is een standaardprocedure voor iedereen die voor assisen verschijnt, zegt het bestuur van de gevangenissen. Niets wijst er dus op dat de beschuldigde zelfmoordplannen heeft.