"Geen aanwijzingen voor terreurdreiging"

De Duitse regering tilt niet zwaar aan de Amerikaanse en Britse waarschuwingen over een verhoogd risico op aanslagen in Europa. Volgens Berlijn zijn er geen onmiddellijke aanwijzingen dat Duitsland bloot staat aan een verhoogd risico.

"Er zijn momenteel geen aanwijzingen dat er aanslagen gepland zouden worden tegen Duitsland", zei minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maiziere (foto). "Er is geen enkele reden om op dit ogenblik paniekerig te reageren."

Gisteren hebben de VS en Groot-Brittannië gewaarschuwd voor terreuraanslagen in de Europese Unie, meer bepaald in Duitsland en Frankrijk. Het gaat slechts om een reisadvies en niet om een formele waarschuwing. Volgens Londen is het risico op een aanslag in beide landen verhoogd van "algemeen" naar "hoog". Duitsland ontkent nu dus dat er aanwijzingen voor een verhoogd risico zou zijn.