"Storme komt zelfverzekerd en emotieloos over"

In Brussel is het assisenproces begonnen tegen Léopold Storme. Hij wordt ervan verdacht dat hij zijn ouders en zus heeft vermoord in hun stoffenwinkel in de Brusselse wijk de Marollen, maar hij blijft ontkennen.

Zelfverzekerd en vrij emotieloos kwam de nu 22-jarige Léopold Storme de glazen beklaagdenbox binnen van het Brusselse hof van assisen. Hij wil niet worden gefilmd in de rechtszaal.

De jongeman zal zich de volgende weken moeten verdedigen tegen de beschuldiging dat hij drie jaar geleden zijn ouders en zus Carlouchka heeft doodgestoken in hun stoffenwinkel in de Marollen. Ondanks valse en gewijzigde verklaringen blijft hij zijn onschuld volhouden, zegt zijn advocaat Jean-Philippe Mayence (foto).

Het onderzoek leverde geen sporen op van de overvallers die de ouders en zus van Léopold zouden hebben vermoord, zoals in één van de versies van de feiten volgens Léopold. Hij blijft de enige verdachte. Waarom hij zijn ouders en zus zou hebben omgebracht, blijft onduidelijk. Maar hij is opgelucht dat hij op een proces de kans krijgt om een assisenjury van zijn onschuld te overtuigen.

Volgens de aanklager is er geen twijfel over zijn schuld, maar wel over het motief en de psychische toestand van de beklaagde. Die heeft zich samen met de familie verzet tegen internering en daarom is het tot een proces gekomen. Nu zal hij uitleg moeten geven, zegt zijn advocaat, ook aan zijn verwanten die hem zijn blijven steunen.

In eerste instantie zullen acht mannen en vier vrouwen moeten oordelen over de schuld of onschuld van de 23-jarige Storme. Als één of meerdere van hen wegvallen, staan vijf mannen en een vrouw klaar om in te springen. De uitspraak in dit proces wordt verwacht tegen het eind van de maand.