Britten slokop bij Internationale Emmy's

De Britten zijn opnieuw de grote favorieten op de Internationale Emmy Awards in november in New York. Maar liefst negen Britse tv-programma's zijn genomineerd. Enkel in de categorie telenovelle is Groot-Brittannië niet genomineerd. Simon Cowell, bekend van "X factor", "Britain's got talent" en "American idol", krijgt een ereprijs.

De nominaties werden in Cannes bekendgemaakt door The International Academy of Television Arts & Sciences. De Internationale Emmy's zijn de belangrijkste Amerikaanse prijzen voor buitenlandse tv-producties.

Onder anderen Bob Hoskins (The street - BBC One) is genomineerd voor beste acteur, Helena Bonham Carter (Enid - BBC Four) voor beste actrice. Ook Nederland heeft drie nominaties te pakken: "De reünie (van de klas van Anne Frank)" (categorie documentaire), "13 in de oorlog" (Kinderen en jongeren) en "Je gaat dood zoals je geleefd hebt" (non-scripted entertainment). De Belgen grijpen naast een nominatie.

De winnaars van de 38e Internationale Emmy Awards worden op 22 november in New York bekendgemaakt. Voor een overzicht van alle genomineerden klik hier. Acteur Jason Priestly praat de show aan elkaar.