CD&V heeft vragen bij ultimatum van N-VA

CD&V heeft vragen bij het ultimatum van de N-VA. Dat is gezegd bij het begin van het partijbureau van de Vlaamse christendemocraten. CD&V is er niet over te spreken dat de N-VA dat ultimatum dit weekend in de media heeft gelanceerd zonder voorafgaand overleg.

Ontslagnemend vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere (CD&V) roept de zeven partijen die betrokken zijn bij de onderhandelingen over een nieuwe regering op om de dialoog voort te zetten. Hij roept ook op om alle dubbelzinnigheden en onduidelijkheden op te heffen. 

Vanackere stelt voor om de zaken anders te formuleren dan dat de N-VA doet, door van de overdracht van de personenbelasting een conditio sine qua non te maken voor het voortzetten van de onderhandelingen. "Er is nood aan meer responsabilisering en van de Franstalige kant is de wil er, maar dat moet geconcretiseerd worden", probeert Vanackere te nuanceren. "Tijdens het weekend riep de N-VA iedereen tot de orde door te stellen dat er nood is aan complete duidelijkheid over die wil om te praten."