Familie en vrienden nemen afscheid van Tony Curtis

Tony Curtis is begraven. De bekende Amerikaanse acteur kreeg een publieke begrafenis in een kapel in Las Vegas, gevolgd door een receptie waarop 200 mensen werden uitgenodigd. Dat was volgens Curtis' vriend Gene Kilroy de wens van weduwe Jill Van den Berg.

Van den Berg wilde haar echtgenoot de laatste eer betuigen. Naast vriend Kilroy droegen ook acteur Kirk Douglas en zangeres Phyllis McGuire de kist van de overleden acteur. Douglas speelde aan de zijde van Curtis in de klassieker "Spartacus" in 1960.

De plechtigheid werd onder anderen bijgewoond door Jamie Lee Curtis, Curtis' dochter uit zijn eerste huwelijk met actrice Janet Leigh ("Psycho"). Jamie Lee barstte in tranen uit tijdens de plechtigheid.

De familie liet op voorhand weten in plaats van rouwkransen liever giften te ontvangen voor de Shiloh Horse Rescue, een organisatie die zich inzet voor verwaarloosde paarden.

Tony Curtis overleed woensdag thuis in Las Vegas aan een hartstilstand. De acteur verwierf faam met films als "Some like it hot" en "Spartacus". Voor zijn rol in "The defiant ones" (1959) kreeg hij een Oscarnominatie. Curtis werd 85 jaar.