George Michael: "Goed behandeld in cel"

De Britse zanger George Michael (47) heeft vanuit de gevangenis in Suffolk laten weten dat hij "geen speciale behandeling" krijgt en dat zijn fans "de gewoonlijke rommel" die over hem geschreven wordt, niet moeten geloven.

De zanger werd vorige maand veroordeeld tot een celstraf van 8 weken nadat hij een ongeluk had met zijn Range Rover terwijl hij onder invloed was van cannabis.

"Hoe graag ik ook boven de gewoonlijke rommel die over mij geschreven word zou staan, toch vind ik dat ik iets moet laten weten aan mijn fans, familie en vrienden zijn", zegt de zanger. "Geloof me alsjeblieft als ik jullie vertel dat er de afgelopen 3 weken geen tranen, geen angst en geen intimidatie geweest zijn. Ik heb zelfs geen slapeloze nacht gehad."

"Integendeel: ik word hier goed behandeld door mijn medegevangenen en het personeel. Ik krijg geen speciale behandeling, al laten sommigen mij wel winnen bij het biljarten", voegt hij eraan toe.

George Michael houdt zich in de gevangenis vooral bezig met het lezen van steunbetuigingen van zijn fans. "Ik zal hen zo snel mogelijk bedanken met nieuwe muziek", belooft hij.

De zanger is bekend als de frontman van Wham!. Later ging hij solo en scoorde hij hits met nummers als "Faith", "Don't let the sun go down on me" en "Jesus to a child".