Scala tekent contract met Atco (Warner)

Scala heeft een contract getekend met het platenlabel Atco (Warner). Het label krijgt de komende 5 jaar de exclusieve rechten voor de verkoop van het huidige en nieuwe werk van het meisjeskoor uit Aarschot in de VS, Mexico en Canada.

In november wordt in deze landen "Circle" uitgebracht, de cd die Scala in juni lanceerde. Het is nog niet duidelijk of het ook een dubbelcd wordt zoals hier het geval was. 

Op de cd zal de Scalaversie van "Creep" van Radiohead prijken. De interesse voor Scala is in de VS enorm toegenomen sinds regisseur David Fincher hun cover opnam in de trailer voor "The social network". De trailer is intussen al door ongeveer 100 miljoen Amerikanen bekeken. In de film zelf is het nummer wel niet te horen.

"Het is zeer uitzonderlijk dat het Amerikaanse label Atco ons rechtstreeks getekend heeft en niet via een Europese afdeling. Wij zullen op die manier als een Amerikaanse artiest behandeld worden", zegt Steven Kolacny van Scala.

Het koor plant zijn eerste Amerikaanse tournee in april 2011. De Amerikaanse openbare tv-zender PBS zendt de concertfilm die Scala in april in het Brugse Concertgebouw opnam in maart 2011 uit.