Tankwagens NAVO in brand gestoken in Pakistan

In Pakistan hebben militanten een konvooi tankwagens van de NAVO aangevallen en in brand gestoken. De aanslag verhoogt de al gespannen relaties tussen Pakistan en de Verenigde Staten.

Vlak bij de hoofdstad Islamabad werden ongeveer 20 tankwagens in brand gestoken. Militanten openden net daarvoor het vuur op het konvooi. Bij de aanval zijn zeker drie mensen omgekomen en een tiental mensen is gewond. Het gaat om chauffeurs en begeleiders van het konvooi, dat naar Afghanistan op weg was voor de bevoorrading van de NAVO-troepen.

De relaties tussen Pakistan en de NAVO zijn erg gespannen omdat de troepen die in Afghanistan strijden regelmatig de grens oversteken om talibanmilitanten te achtervolgen. Pakistan beschuldigt de NAVO er ook van dat daarbij ook op Pakistaanse agenten wordt geschoten.

Vorige vrijdag al was er een aanval op een kolonne tankwagens in Pakistan. Toen werden 27 wagens in brand gestoken. Die actie werd opgeëist door de Pakistaanse taliban.