"Reynders verstoort de onderhandelingen"

CDH-voorzitster Joëlle Milquet heeft op de RTBF zwaar uitgehaald naar MR-voorzitter Didier Reynders die volgens haar Bart De Wever ontoegeeflijk maakt. Tegelijk wil Milquet niet uitsluiten dat de liberalen aan de onderhandelingstafel aanschuiven.

Milquet is vooral misnoegd over de uitspraak van Reynders dat hij meer toegevingen zou doen aan de Vlamingen. Reynders had ook bedenkingen bij de onderhandelingsmethode van Elio Di Rupo. "Dat heeft de onderhandelingspositie van de Franstaligen ondermijnd", stelt Milquet, "en heeft De Wever misschien nog wel minder toegeeflijk gemaakt."

"Het kan toch niet dat een Franstalige partij op de Vlaamse televisie komt zeggen dat de onderhandelingen veel verder zouden gaan met haar partij", zegt Milquet. Toch wil Milquet de Franstalige liberalen niet excommuniceren en acht ze het mogelijk dat de MR alsnog mee onderhandelt over een regeerakkoord.