Boliviaanse president deelt kniestoot uit

Evo Morales, de president van Bolivia, heeft afgelopen weekend zwaar uitgehaald naar een politieke rivaal. Niet in het parlement, maar op een voetbalveld liet de president zich van zijn minst fraaie kant zien. Een presidentiële kniestoot tegen Daniel Cartagena was het resultaat.

Het team van Morales (in het groen) speelde tegen een team van Luis Revilla, de burgemeester van hoofdstad La Paz. Revilla is een voormalige bondgenoot van Morales, maar eerder dit jaar keerde hij zich tegen de president.

Alle ingrediënten waren dan ook aanwezig om er een stevige wedstrijd van te maken. Na amper vijf minuten spelen werd Morales aangetrapt door Daniel Gustavo Cartagena, een speler uit het team van Revilla. Morales kookte van woede, toonde zijn wonde aan de dader en nam meteen weerwraak met een kniestoot.

Uiteindelijk werden van iedere ploeg twee spelers uitgesloten. De wedstrijd zelf eindigde op een 4-4 gelijkspel.

lees ook