Buchmesse in teken van digitale boeken

De Frankfurter Buchmesse, de belangrijkste boekenbeurs ter wereld, heeft de deuren geopend. De Buchmesse heeft dit jaar grote aandacht voor digitale ontwikkelingen. Onder de noemer "Frankfurt sparks" lanceert de beurs projecten, conferenties en events over de toekomst van de media en de boekenwereld.

In totaal nemen 7.533 uitgevers, schrijvers, agenten en andere actoren uit de uitgeverswereld deel aan de Buchmesse. Argentinië is eregast.

De Frans-Colombiaanse politica Ingrid Betancourt, de Amerikaanse auteurs Bret Easton Ellis en Jonathan Franzen, en de Duitser Günther Grass zullen hun opwachting maken. Ook wordt uitgekeken naar de voorstelling van de biografie van de Zuid-Afrikaanse bisschop Desmond Tutu en naar een werk van de Britse muzikant David Bowie.

De Duitse uitgeversfederatie, die de beurs organiseert, reikte de Prijs voor het Duitse Boek 2010 gisteravond nog uit aan Melinda Nadj Abonji. De Zwitserse schrijfster kreeg de prijs voor haar roman "Tauben fliegen auf".

In 2009 brachten 290.000 mensen een bezoek aan de beurs in Frankfurt. De Buchmesse loopt tot 10 oktober.