Franka Potente vertolkt eroticapionier

De Duitse actrice Franka Potente vertolkt de hoofdrol in de biografische film over het leven van de Duitse eroticapionier Beate Uhse. De opnames van "Beate Uhse - Ich will Freiheit für die Liebe" gaan eind oktober van start.

Beate Uhse opende na de Tweede Wereldoorlog de eerste seksshop ter wereld in Flensburg. Haar bedrijf groeide uit tot de grootste eroticaonderneming in Europa en ging in 1999 als eerste in de sector naar de beurs.

"Ik verheug me erop de rol van deze indrukwekkende vrouw te spelen", aldus Franka Potente (36). Potente brak door in de film "Lola rennt". De Duitse actrice heeft het intussen ook gemaakt in Hollywood, met rollen in onder meer "Blow" en "The Bourne identity".

Beate Uhse stierf in 2001 op 81-jarige leeftijd aan de gevolgen van een longontsteking. De opnames van de film "Beate Uhse - Ich will Freiheit für die Liebe" gaan eind oktober van start. De film wordt geregisseerd door Hansjörg Thurn.