Gouden Griffel voor "Voordat jij er was"

Daan Remmerts de Vries heeft de Gouden Griffel, de jaarlijkse prijs voor beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek, gewonnen. De Nederlander kreeg de onderscheiding voor zijn boek "Voordat jij er was". Aan de Gouden Griffel is, behalve de eer, een geldbedrag van 1.361,34 euro verbonden.

In "Voordat jij er was" wordt een moderne versie van het bijbelse scheppingsverhaal verteld aan de hand van twee personages: Konijn en Wolf. De jury roemde het kinderboek om de "trefzekere stijl en onnadrukkelijke filosofische laag".

"Remmerts de Vries weet een originele en creatieve twist te geven aan een van de oudste verhalen ter wereld", stelt juryvoorzitter en directeur van de Stichting Lezen Gerlien van Dalen.

De auteur was zeer gelukkig met de bekroning en beloofde door te gaan met "scheppen." Remmerts de Vries won in 2003 ook al de Gouden Griffel met zijn novelle "Godje".

Vorig jaar kreeg de Belg Peter Verhelst de Gouden Griffel. Hij won toen met "Het geheim van de keel van de nachtegaal", een bewerking van een sprookje van Hans Christian Andersen.